Menü
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
Zalaegerszeg időjárása Baladincz Bendegúztól

 
Barátok, ismerősök oldalai, érdemes megnézni ;)
 
Támogatók

LASER BAND

http://laserband.uw.hu/ 

MAGYAR FOTÓMŰVÉSZETI ALKOTÓCSOPORTOK
 ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE
Mely által szervezett fotóművészeti
nyári egyetemeken rengeteget tanultam a fotózásról.
www.mafosz.huPezzetta Umberto fotós oldala:

 http://www.umbertopezzetta.com/ 


Fotóvilág
internetes fotós oldal:
http://www.fotovilag.hu


Zóka Fotó
Stúdió és
Canon 
fotószaküzlet
Zalaegerszeg Batthyány út 12.

pali@tvfstudio.datanet.hu

 
Copyright-Kérlek NE LOPJ!


nfrici77@gmail.com 

 
Látogatók 2011.03.10->

free counters

 
Bulik és rendezvények
Bulik és rendezvényekKéptárak: Súgó
Falunap Dobronhegy 2005.07.30.
A Kandikó vendégház udvarán megrendezett népzenés falunap. Voltak szilvágyi táncos asszonyok, gellénháziak vígjátékot adtak elő, helyi fiatalok pedig hangszerekkel katonaénekeke adtak elő.
DANI-BULI
Paizs Daniék pincéjénél tartott hegyibuli, remek volt a hangulat amit a képek is tanusítanak...
RALLY
A TESKÁNDI FALUNAPKOR MEGRENDEZÉSRE KERÜLT TEREPJÁRÓS SÁRDAGASZTÁS KÉPEI
Dobronhegy-kupa nyitómérkőzések+ luxusautókiállítás Zeg
Pár fotó a 2005.05.27.-ei focikupáról, valamint 2005.06.04.-én Zalaegerszegen voltam a luxusautókiállításon és megörökítettem az autócsodákat (Ferrari, Aston Martin...).
Buli 2005.04.29.

Adrián kezdeményezésére Tacee által kibővített buli képeiből egy kis ízelítő.

Pótszilveszter Dobronhegy 2005.02.04.
18 db kép a pótszilveszteri buliról, ami talán még a szilveszterit is fölülmúlta.
Szilveszter2004/2005 Dobronhegy
A fergeteges évzáró party néhány emlékezetes pillanata. A buli egész képanyaga és a videó is megrendelhető e-mailben: nfrici77@freemail.hu
Népzene és néptánc a Kandikónál 2004.07.24.
Az immár hagyományos, harmadik alkalommal megrendezett népzenei találkozóról láthat itt képeket a kedves Látogató. A délelőtt folyamán bográcsfőző verseny is volt. A képeken a résztvevő együttesek és a nézők láthatók. Fellépők érkeztek többek között Szlovéniából, Gellénházáról, Bakról, Teskándról stb. Részletesebben a Dobronhegyi Hírmondó augusztusi számában olvashatnak róluk, amelyet hamarosan itt is láthatnak.
Hegyibuli haverokkal 2004.07.30
Csabi és Lajos hegyi bulit rendezett, itt ebből látható néhány kép. A népes vendégsereg a hajnalig tartó mulatozásban nagyon jól érezte magát.
Ausztriai kirándulás
Húgommal és haverokkal kimentünk Hartbergbe és Parndorfba, vettünk néhány dolgot, s közben gyönyörködtünk az Alpok kislábujjában...
Bazita Tv-torony
Néhány kép a Bazitán található tv toronyból letekintve.
Szilveszter 2005/2006 Dobronhegy
Hagyományosan a Dobronhegyi fiatalok és barátaik most is a faluházban búcsúztatták az évet. A zenéről szokás szerint dj.Tacee gondoskodott-és most sem okozott csalódást. A buliról videófelvétel is készült amit az összes fotóval(470kép) együtt eljuttatok Taceenak (www.djtacee.hu), valamint nálam is lehet rendelni.
(Itt ebben a képtárban 64 db kép található)
ZTE-DVSC 2:0
A ZETE stadionban 2006.02.24. megrendezett mérkőzés néhány pillanata. A pálya nagyon sáros volt mert folyamatosan esett a hó.
Szalagavató
Húgom, Zsike szalagavatóján készített felvételek a zalaegerszegi Zsinagógában, majd az Aranybárány Hotel Télikertjében tartott vacsorán.
Amerikai autós találkozó
Budapesten 2006.04.30.-án megrendezett ACCH szervezésében létrejött rendezvényen készítettem fotókat, ebből látható itt 12 db.
Luxusautó kiállítás
Budapest 2006.04.30.
Többtíz-de akár százmilliós autócsodák szerepeltek a kiállításon ( 12 kép).
Kisebbik Húgocskám ZSIKE 18. szülinapi bulija
Zalaegerszegen (FÉK) Dj.Tacee által biztosított zenével András szervezésével ünnepelte Zsike 18. szülinapját baráti társaságával ( 38 kép).
Csilla buli
Szekeres Csilla által szervezett Dobronhegyen a faluházban megtartott buli képei.
Zene Dragon Dj Team Dj Tacee-val, valamint új tagokkal köztük PAIZS DANI Dobronhegyről! Amennyiben valamelyik kép megteszik jelezz nekem (
nfrici77@freemail.hu ) és megkapod az eredeti jó minőségű képet, de itt csak erősen lerontott lecsökkentett méretűek vannak hogy a lassú internettel rendelkezők is meg tudják nézni.
( 92 db kép ) .
Böde foci 2006.07.15.
Bödében a sportnapon Dobronhegy is szerepelt egy 5+1 fős csapattal és 8. helyen végeztünk.
Tokaj I
Egy gyönyörű hosszúhétvégét töltöttem Tokajban 2006.10.06-08-ig. Egy vadászbarátom ( Imi ) meghívására fotósként rész vettem egy vadkacsa (tőkésréce) vadászaton. Az idő ugyan ködös volt, de a rossz fényviszonyok ellenére azért igyekeztem jó fotókat készíteni. Érzékenyebb lelkületű látogatóimnak nem ajánlom ezt a képtárat, mivel kissé "véres", de aki a vadászatot szereti annak remélem tetszik.
Tokaj II
Az előző képtár folytatása. A vadászat után este bementünk Tokajra ahol épp borfesztivál zajlott. Az igazsághoz tartozik hogy én a SÖRT szeretem ezért nem voltam nagyon lelkes. Eleinte... Azután megkóstoltam az első tokaji édes bort. Majd a másodikat...és szép sorban végigjártuk a standokat. Arra a megállapításra jutottam hogy a bor is finom. Sőt!
Azért közben erősen kapaszkodtam a gépembe, s az exponálógombot is igyekeztem használni...
Szilveszter Dobronhegy 2006/2007

Idén is összejött egy tágabb baráti társaság a faluházba szilveszter éjjelére.
Szervező: András, Zsike támogatásával
DJ-k:Dj.Tacee, Daniel, valamint Sancy is a keverő mögé léphetett.

(57 kép)

2009.május 1

Idén a focipálya mellett állítottunk egy májusfát, utána egész délután focizott a falu apraja-nagyja. 
Majd este bállal folytatódott a nap a Faluházban, ahol csocsózni és biliárdozni is lehetett a jelenlévőknek.
Kis méretű és kisfelbontású képek, akinek jobb minőségben kell írja meg a kép számát.
(48 kép)

Balázsfa kápolnaszentelés+Faluház bál

Balázsfa felújított hegyi kápolna szenteléséről pár fotó (2009.06.07.), valamint egy bál a Faluházban (2009.06.20)
15fotó


 

Kustán Lackó szülinapi bulija-Dobronhegy Faluház

Tacee és Daniel biztosította a jó hangulatú buli zenei alapját, a szokásos módon.Jó kis buli volt. (55kép)

 

Szilveszter 2009/10 Dobronhegy Faluház

Ez a szilveszteri buli kicsit szolidabb volt az eddigieknél, Kustán Lackó szervezte.
Aki ott volt azért jól érezte magát, volt zene, póker, némi innivaló is... :)
 

Tollfosztás 2010.01.09. Dobronhegy Faluház

Egy sikeres rendezvényről számolnék itt be képekben. Az ötletet és a tollat köszönjük Balogh Józsefné- Kerkai Marika néninek :)
És mindjárt az elején eloszlatnék némi képzavart. Többen kérdezték, elsősorban fiatalabbak, miután ki lett hirdetve hogy tollfosztás lesz: "Most akkor a faluházban libákat fognak kergetni?"
Nos a tollfosztás a már előre kitépett tollak további feldolgozása, tehát liba nem szerepelt a rendezvényen. A libák nem maradtak kopaszok ettől, újranő a kitépett tolluk idővel. A klasszikus toll középső hosszú kemény száráról kell letépkedni kisebb pihéket. Így az ezzel megtöltött párna „nem bök”.Ebből készültek a párnák, dunyhák, még alig pár évvel ezelőttig. Viszont mára már kiment a divatból, és átvette a helyét a különböző textil, műanyag paplan.
Őszintén szólva nem kis meló lehetett így megtölteni egy hagyományos dunyhát, pár este neki kellett állni hogy összejöjjön a megfelelő mennyiség.
Délután 4-kor kezdődött, majd finom vacsorával fejeződött be a program. Közben a fiatalság a Teleházat használta ki, valamint volt pingpong, kártyázás, darts is.
Aki ott volt egy kellemes estét tölthetett el baráti társaságban. (30kép)

 

Pótszilveszter Dobronhegy 2010.01.30.

Dobronhegyen a Faluházban megtartott pótszilveszteri buli képeiből pár.
2010.01.30.-án volt, Kustán László-Giovi szervezte, zene: DjTacee, és Paizs Dani.
(44 kép)

 

Dobronhegy Faluház 2010.02.20.Dj.Tacee,Dani buli, Giovi szervezésében

Ismét volt egy kellemes kis buli nálunk, fotózgattam közben, igaz a sör elhomályosította az optikát :P de azért született pár felismerhető fotó is ;) Videóztam is picit, meg pótsziveszterkor is, ha rászánom magam várható pár perces vágás youtube oldalán, majd itt hírlevélmegrendelőimnek küldök értesítést róla, szóval érdemes feliratkozni :) (65 kép) 

WSR-World Series by Renault, Hungaroring 2010.07.04

 

 

Idén immár negyedik alkalommal rendezte meg a Renault a nagysikerű World Series by Renault programját a Hungaroringen. 2007 óta a nézőszám évről évre emelkedett, idén 135 000-nél is több ember látogatott ki a rendezvényre. Nem is csoda, hiszen az egész napos programok és bemutatók mellett számtalan egyéb szórakozási lehetőség várta a kilátogatókat. Mindenki számára ingyenes volt a gokart, a dodzsem és a teljesen valósághű élményt nyújtó Forma1-es szimulátor. Lehetőség volt kipróbálni a kerékcserét csapatban. Sőt komoly vonzerőt jelentett az is, hogy a közönség a jövő sztárjaival is testközelből találkozhatott a bokszlátogatás alatt, vagy a paddockban sétálva A sorozat olyan, ma már befutott versenyzőket nevelt ki, mint Sebastian Vettel, Heikki Kovalainen, Robert Kubica vagy Jaime Alguersuari.
Akik kilátogattak a helyszínre, nem csak a Formula Renault 3.5, a Formula Renault 2.0, az új F4 Eurocup 1.6 és a Renault Mégane Trophy versenyeit izgulhatták végig, hanem testközelből láthatták a Renault F1 Team idei két tesztpilótáját, a belga Jérôme d'Ambrosio-t és a kínai Ho-Ping Tung-ot, akik néhány bemutatókörrel kápráztatták el a közönséget.
A legnagyobb figyelem mégsem rájuk terelődött, hiszen az Eurocup Formula Renault 2.0 kategóriában, az Atech Grand Prix csapat színeiben állt rajthoz Kiss Pál Tamás, akit a hazai közönség végig, hatalmas lelkesedéssel buzdított. Meg is lett az eredménye, hiszen az utolsó helyről rajtolva fantasztikus sikert aratott a 16 előzést bemutató fiatal reménység. Emellett a verseny legjobb, 1.44.913-as körideje is az ő nevéhez fűződött.
A sorozat következő állomása szeptember első hétvégéjén Németországban, a Hockenheimringen lesz.
Fotó: Németh Ferenc-Dobronhegy, Szöveg: Németh Viktória-Milejszeg
66 fotó 

Szilveszter 2010/2011 Dobronhegy

 Dobronhegy-Faluház
Ez a buli az itt megszokottól eltérő volt, minden korosztály jól érezte magát, volt karaoke is, némi harapnivaló, és természetesen ital. Nomeg szuper hangulat. És mindezt INGYENESEN biztosítottuk vendégeinknek. Harapnivalóról faluszépítő egyesületünk gondoskodott,2010-es közmunkásaink és Pörzse József felajánlása nyomán. A törzslétszám kb 30 fő volt, de nagyjából 70 fő fordult meg nálunk az éjszaka folyamán ;)  Köszönet a közreműködőknek a létrehozásért, és a vendégeknek hogy mindez nem volt hiába ;)

 

 

 

Saltarello Csonkahegyhát FMK fellépése Budapesten 2011.03.05.

Budapest 2011.03.05.
A Ferencvárosi Művelődési Központban megrendezett Történelmi Társastáncosok IX. Találkozóján a Borsos Miklós  vezette csapat (Saltarello gyermektánccsoport-Csonkahegyhát) korhű jelmezben adta elő „Párbaj a bálban” című reneszánsz táncjátékát.
A történet, a színpadi játék és a tánctudás méltán vívta ki a közönség és a rangos zsűri elismerését.
109 kép. Utazás-budapesti utcakép-Petőfi híd-Duna-próba-fellépés-táncház. A képek nem időrendben vannak!
A fellépésről pár fotó és sor a Zalai hírlap online verziójában is látható:
http://zalaihirlap.hu/fooldal-ovasoi_level/20110307_tortenelmi_tarsastancosok_talalkozoja 

 

 

 

Régészeti előadás Dobron-Szt. Ilona kápolna

A középkor nyomában

Dobronhegy történelmét kutatva újabb jelentős állomáshoz érkeztünk el. Szakemberek tartottak előadást településünk előéletéről. 
A zalaegerszegi Göcseji Múzeum  régészei foglalták össze az eddig napvilágot látott felfedezéseket. 
Simmer Lívia  A középkori Dobron falu a régész szemével című előadását 
Orha Zoltán  A középkori Dobron falu mementója, a Szent Ilona kápolna történelmi összefoglalója követte. 
Sajnálatos módon településünk történelme keveseket érdekelt. Ennek ellenére azért szép számmal hallgattuk meg a színvonalas előadásokat. Szomszédos településről Teskándról is érkeztek érdeklődők. 
Röviden összegezve a kutatást. Tavaly véletlen bukkantam néhány cserépdarabra a kápolna melletti szántóföldön. Majd alaposabban körülnézve további rengeteg apró cserépdarab tűnt fel a föld felszínén. Mivel a terület mezőgazdasági művelés alatt áll és nagy gépek törik folyamatosan egyre apróbbra a most még felismerhető töredékeket ezért összegyűjtöttem. Közben felvettem a kapcsolatot a régészekkel. Az időközben gyűjtött összes cserépdarabot átadtam a múzeumnak. Szakemberek megvizsgálták, bebizonyosodott, hogy középkori leletekről van szó. Sőt némely darab rézkoriként lett azonosítva. Tehát településünk régi helye többezer évvel ezelőtt is lakott volt ősemberek által. :)
(Videót is készítettem az előadásokról, hamarosan közzéteszem de erről nem fogok külön értesítést küldeni. Megtalálható lesz www. youtube.com oldalon videóim között - nfrici77 néven.)


 

 

Zsike & András lagzi 2011_07_02

 

Az alábbi képtárban kedves KIS hugom NAGY napját mutatom be.
Ha netán sokallná valaki az egy képre jutó Zsikét, kérem nézze el, elvégre mégiscsak az Ő napja volt ;)
Gondolatok a képekhez, nagyjából időrendben:
A mit sem sejtő röfik még békésen horkoltak....
Egészen hajnali 4-ig...aztán szörnyű dolgok kezdődtek...árnyak osontak a sötétben, rövid test-test elleni küzdelem, majd a vérontás :S
Így került a vacsi alapanyaga a konyhára ;)
Közben megérkeztek a legtávolabbi vendégek is amerikából... :)
A templom is csodás virágdíszbe öltözött szorgos kezek nyomán.
A násznagyok is előkerültek, szóval beindult a nagy gépezet: INDUL A NÁSZMENET! :)
Rövid fotózások itt-ott...
Gyönyörű esküvők, megható beszéddel, sírás-rívás... :P
Fincsi vacsi...torták...tánc...koccintgatások...
Az est legfiatalabb vendége a szomszéd kissrác volt, aki még a csecsemőkorú, a legidősebb talán a nagymami, aki tisztességesen táncoltatta a fiatal legényeket :)
Majd buli után romeltakarítás...    nem ám! Egész minimális volt a veszteség :)
S végül az ajándékbontogatás.
Hát ennyi volt ez a csodás lagzi. 


 
Hungaroring F1 2011

Hungaroring 2011 F1 hétvége 2011.07.27-30.

 

 

Farsang 2012 Dobronhegy Faluház

Ezúttal egy jelmezes bulit tartott az önkormányzat és az egyesület. A fiatalok nagyon kreatívak voltak. Volt itt sok mesebeli lény és kampós botos nénike, királylány és múmia, cigányasszonyok, óriásbébi...A zsűri az apróbb ajándékok mellett egy tortát (köszönet a felajánlónak:Bicsákné Balogh Bernadettnek-Tikének) ítélt az ötletes maskarásoknak. 
A falu szórakozni vágyó népe ismét bebizonyította hogy a jókedv nem pénzkérdés. Mivel ezúttal is "batyus" jelleggel történt a szervezés, süteményekkel és italokkal érkeztek a vendégek. És azután éjfélig tartott a mulatság. Szeretettel várunk mindenkit a következő rendezvényeken is! (96 kép)

 

2012.04.09.Húsvét hétfői locsolkodás Dobronhegyen

Az idén sem maradhatott el a hölgyemények meglocsolása, közben néhol sikerült fotóznom is a nagy igyekezetben :)

 

Balogh Mirjam Mária keresztelője.

Nemesapáti templomban volt a keresztelő 2012.06.30-án. A keresztszülők, barátok, rokonok ezután a dobronhegyi Kandikó vendégházban töltötték az estét. Egy amolyan minilakodalom volt, szolíd lakoma zenés mulatsággal.


 

F1 Hungaroring 2012

Egy kis élménybeszámoló a Forma1 hétvégéről.
Képeket kettéosztottam, 368-ra sikerült lecsökkentenem, az első fele facebookon ( 
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.2997182907346.99464.1795453298&type=3&l=5506c263af -megnyitás új ablakban) lesz feltöltve, a második pedig itt látható.
Idén is meglátogattuk a száguldó cirkusz hazai futamát.

2012.07.26-29. Csütörtökön boxutcalátogatás volt. S habár nem álltunk be a sorba autogramosztáskor, de a bámészkodókat most nem zavarták el, hanem a pilóták többsége átugorva a kordonon, a várakozó tömegnek is adott pár autogramot. Hármat sikerült begyűjtenünk :) És pár közeli portréfotót is.
Pénteki szabadedzést most kihagytuk, helyette Budapesten kirándulgattunk. És egész tartalmas napunk volt. GPS-el közlekedtünk ugye, beírtam Hősök tere. Mentünk szépen, egyszer csak megérkeztünk. Hát nem erre számítottam, egy kis park volt a cél. Ki gondolta volna, hogy több Hősök tere is van? :D Bekeveredtünk közben egy parkolóházba az Ikeába, de kellemes meglepetésként ingyenes az első óra, ezért megúsztuk ezt a kitérőt fizetés nélkül. Másodjára aztán az igazi Hősök teréhez érkeztünk. S újabb kellemes meglepetésként itt is ingyenes parkolót találtunk véletlenül. (A további parkolásaink már 400Ft/órába kerültek). Sétáltunk a Városligeti tó körül, megkerültük a teret, majd a délutánt a West Endben töltöttük, ahol F1 autók voltak kiállítva: Redbull és Lotus-Renault. Ez utóbbinál szimulátoros vezetési lehetőség is volt. Ami nem ingyenes, de jobb is így, nem volt végtelen sor, hamar be lehetett ülni. A szomszédos kávézóban kellett fogyasztani. Hát nem esett nehezemre elkortyolgatni egy koktélt a kávé után, hogy meglegyen a 800 Ft-os kuponlimit
J Hatalmas élmény részesei lehettünk.
Este összeszedtük csapatunk később érkező tagjait, majd a Citadellától éjszakai fotókat készítettünk a Duna partról.
Kerepesen foglaltunk előre szállást egy panzióban 3000Ft/fő/éj áron. Sajnos a többi szálláskiadó ezen az egyetlen hétvégén akart meggazdagodni, a jelzett árak helyett 7000Ft-ot akartak kérni…
Szombat: időmérő edzés, sikerült becsületesen leégni az egész napos ring alatt.
A vasárnapi futamnapon is ott voltunk már a 7:00-ás kapunyitás előtt, ugyanis ilyenkor versenyfutás van a jobb helyekért, de szó szerint!
A helyfoglalás után sikerült megáznunk kicsit, de kárpótlásként izgalmas futamot láthattunk a vizes pályán. GP3 kategóriában Kiss Pál Tamás a 14. helyről rajtolva a 3. helyen ért célba, s állhatott fel a dobogóra. Sajnos később 20mp büntetést kapott- sebességtúllépés a boxutcában - ezzel a 10. helyre csúszott vissza.
Én most voltam másodszor. Aki még nem élte át élőben, csak a TV előtt, annak üzenem: ég és föld a különbség. A látvány is hihetetlen ahogy 300km/órás sebességgel húznak el az autók, de a hang…az valami fantasztikus! Egyetlen hifirendszer sem tudja ezt leutánozni, ahogy ott élőben lehet ezt átélni.
Összességében fantasztikus hétvége volt.
S ha az ember visz magával némi élelmet és innivalót (őrök csak egy üveg ásványvizet vagy egy doboz sört engedtek bevinni) egész olcsón ki lehet jönni. Az egész hétvégére érvényes állójegy most is 10.000Ft volt a Forma1klub egyesületen keresztül, tehát egyáltalán nem nagy luxus ez a program, ha az ember beéri kevéssel is ;)


 

Csonkahegyháti szüreti felvonulás 2012

Egy dolgos szombati napon villámlátogatást tettem Csonkahegyhátra, hogy megörökítsem az utókornak ezt a formás kis felvonulást.

 

Télapó 2012 Dobronhegy

Idén nagyon ügyes volt a Télapó, már december 2-án délután-világosban megérkezett a gyerkőcökhöz  Faluházba. Azért most lelepleződött a fehérszakállú-miért is fél tőle némely gyermek: mindenáron az ölébe akarja ültetni őket ! :D De a csöppségek általában megijednek ilyen közelségtől... Azért a kapott csillogó csomagot mindenki megmarkolta ;) Szóval kedves Télapó, jövőre csak óvatosabban! ;)
Miután továbbált a pirosruhás öregúr, a Faluházban némi italozással folytatódott a délután (természetesen a gyerekek csak alkoholmentes innivalót fogyasztottak). S a helyi háziasszonyok által hozott rengeteg féle finomabbnál-finomabb sütemény próbált versenyre kelni a csomagokban talált csábító színespapíros csokoládákkal...több-kevesebb sikerrel :)
A Télapó még annyit üzent: jövőre ugyanitt! De addig is legyetek jók gyerekek! :)


 

2013 Farsang

Dobronhegyen a Faluházban farsangi mulatság volt 2013. február 9-én.
Habár kis falu a miénk, de mégis szép számmal jelentek meg gyerkőcök (és nagyok), csodás maskarákban, volt Batman és Piroska, de titkosügynök, és még maga Walker is megjelent! :)
A nagyobbak Activity-t játszottak és pókereztek (természetesen csak játékzsetonokkal) a jelmezes felvonulás után.
Szép példa volt ez arra, hogy szinte nulla forintból is sokan jól érezhetik magukat. Ugyanis a süteményeket és az innivaló nagy részét is a megjelentek hozták magukkal.


 

A Nagy Futam 2013

Budapest 2013.05.01 Lánchíd és környéke. Légiparádé és autóbemutató. De Star Wars alakokkal is találkoztunk :)
Szerepeltek többek közt: Bessenyei Péter műrepülő Európa és Világbajnok és
Veress Zoltán pilóták. Autó kategóriában pedig Michelsz Norbert és Talmácsi Gábor vett részt az eseményen. Sajnos nem tudtunk végig jelen lenni így Róluk nincs fotó :( De a Parlament előtti Duna partról néztük a légibemutatót. Hatalmas tömeg volt. Nem tudtam túlzottan kifotóművészkedni magam. Ezért csak megörökítettem az eseményt a tömegből. A parton lévő fák nehezítették a Lánchíd alatti átrepülések elkapását...

 

V. Göcseji Randevú 2013 Zalaegerszeg

Immár ötödik alkalommal került megrendezésre a Falumúzeumban a Göcseji Randevú. Most a megszokottól korábban volt, én is későn értesültem róla, így már nem akartam elkapkodni, inkább nem rendeztem most kiállítást. Tavaly és előtte viszont a foglalkoztatóban ismerkedhetek a fotóimmal a látogatók. Na mindegy, talán jövőre megyek... :)
Kihasználva, hogy szabadon mozoghattam, busszal látogattam ki délután. Dobronhegyről nem volt senki vendégváró, így az első ismerős csapatot: Csonkahegyhátot meglátva, be is tértem a portájukra, és a szíves vendéglátásnak köszönhetően majdnem ott is ragadtam. Nagyon finom dödöllével lakattak jól és a pálinkákat is végigkóstolhattam végre, máskor ugye nem tehete ilyet, ha autóval vagyok.
Ezúton is megköszönném a vendéglátást Csonkahegyhátnak ;)
Azért közben fotózgattam is, a hölgyek és a látogatók  tömegét. Előbb az sszonykórus énekelt, majd csonkahegyhátiak csini csárdást adtak elő.  Aztán a nagylengyeli Tini Girls tánccsapat lánykái mutattak be egy nagy sikerű produkciót: kán-kánoztak.
A délutáni program tombolával zárult, melynek fődíja egy paraszai pörkölttorta volt.

Az album első fele facebook oldalamon található.

 

Ballagás és évzáró ünnepség Csonkahegyhát 2013
Csonkahegyháti Gárdonyi Géza suli 2012/13 tanév évzáró ballagási ünnepsége.
Mivel meglepően sok tanuló kapott valamilyen elismerést-emléklapot, könyvjutalmat-kissé sok lett a kép. De hát, ha belegondolunk általában mindenki szeretné, ha lenne emlékképe erről a napról. Kettébontottam az albumot. Első felét (114 kép) facebookra, második felét (116 kép) weboldalamra ( www.fricifoto.hu ha ez a link nem működne akkor: www.fricipark.gportal.hu Balra Menüben Bulik és rendezvények, abban a legalsó album) töltöttem fel. Mindkét helyen tartósan fent lesz. Ezek kicsinyített fotók. Amennyiben valaki kéri nagyobb felbontásban is megkaphatja. Papírképként előhívásban is tudok segíteni.  
Még valami: nem bánom ha egyesével lájkoljátok a képeket. De ez esetben nem fogom átnézni a többszáz értesítést és így az esetleges válaszváró kommentek elvesznek a süllyesztőben… Szóval üzenetben kérem a kéréseket facebookon. Vagy: nfrici77@gmail.com .


 
Sportos családi nap 2013 Dobronhegy

A focipályán sikerült egy jó kis délutánt eltölteni. Olyannyira jól alakult a rendezvény, hogy a mulatság az éjszakába nyúlt. További képek feltöltése folyamatban a facebookra.

 

2014 Milejszeg_Zsuppán kert kiállítás és focipálya főzőverseny

Az utóbbi évek történése: dobronhegyiből milejszegi lakos lettem. Így most egy kinti hétvége alkalmával a kamionban úgy gondoltam, illene már közzétenni új lakhelyemen készített fotóimból is.
Ezen albumban két helyszínen készített fotóim láthatóak: Zsuppán kert és a focipálya.
Előbbi helyen rajzkiállítást örökítettem meg. Szak Enikő ötlete, szervezése és tanítása nyomán jómagam is részt vehettem egy jobbagyféltekés rajztanfolyamon. Önköltséges módon, csak az eszközöket vettük meg. És valóban átéltem én is a csodát. Hatalmas élmény volt. Persze kellett hozzá némi idő, kikapcsolódás, türelem is.Köszönjük Enikő! A tanfolyamon készült rajzaink voltak láthatók a Zsuppán kert pajtagalériájában egy kellemes falusi környezetben. Köszönjük a lehetőséget Nagy András házigazdának is!
A dolog érdekessége: egyik fotón látszik az otthonom. Akkor még senki sem sejtette, hogy egyszer oda fészkeljük be magunkat kedvesemmel. :) 
A galéria másik része egy főzőverseny, ahol részt vett a falu apraja-nagyja. Szuper volt. 

 
BlogPlusz
Friss bejegyzések
2019.06.04. 19:50
2019.06.02. 10:19
2018.12.11. 21:20
2018.10.16. 18:27
2018.10.16. 17:53
Friss hozzászólások
 
Látogatók
Indulás: 2004-05-29
 
Chat
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 

MYBEAUTYSALON - AVON ÉRDEKESSÉGEK - MYBEAUTYSALON    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér - Nyilvántartás - Hirdetõtábla - Keresett karakterek    *****    a legnagyobb, a legerõsebb    *****    honor is my loyalty    *****    A Holnap Legendái sorozat magyar rajongói oldala. Tudj meg mindent a közelgõ új évadról és a sorozatról.    *****    Jelenleg nincs karakter-stop érvényben, azaz szabadon hozható bármely faj, bármilyen nembõl és bármely tájegységre -RPG    *****    Szeretted a Trónok Harcát? Ha Westeros lenyûgözött, akkor Aneliath sem okozhat csalódást - Csatlakozz! FRPG    *****    szerepjátk - rengeteg kanon és keresett karakter - izgalmas plotok - pörgõs közösség - FRPG    *****    Szerepjáték – Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Xtina Hungary - Minden, ami Christina Aguilera!    *****    Gyors lomtalanítás lakás, garázs, pince, padlás, nyaraló kipakolás kiürítés, elszállítással Somogy megyében.    *****    Lakás lomtalanítás Somogy megyében olcsón.    *****    Ayang, avagy milyen is az élet a világ másik felén    *****    Jótékonysági licit Aprajafalva mentett kutyusaiért! Gyertek! :)    *****    Jótákonysági licit! Gyertek, licitáljatok Aprajafalva mentett kutyusaiért!:)    *****    Diplomás asztrológustól: A nyárra való tekintettel. Horoszkóp + 3 éves elõrejelzés 2000 Ft. a konzultáció ingyenes!Katt!    *****    Szeretted a Trónok Harcát? Ha Westeros lenyûgözött, akkor Aneliath sem okozhat csalódást - Csatlakozz! FRPG    *****    Unalmas a nyár? Szeretnél kikapcsolódni? Az írás a véredben van? Szeretnéd kiélni a vágyaidat? - CSATLAKOZZ - FRPG    *****    SZEREPJÁTÉK - Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    A te szavazatodra is szükség van, kérlek szavazz a családi napos pályázatunkra. A fõoldalról a szövegre klikkelve...!